Vloerkleden / Soft velvet 80131

  Soft velvet 80131


Materiaal: 100% Tencel
Totaalgewicht: 4000gr poolgewicht per m2
Afmeting: elke afmeting mogelijk
Gebruiksintensiteit: Normaal gebruik
Bijzonderheden: Ervaar de luxe van 100% Tencel (Eucalyptus), heerlijk zacht en een schitterende natuurlijke glans, verkrijgbaar in 36 kleuren en een pool-hoogte van 14mm
Email voor een zichtstaal.

TENCEL voelt heerlijk zacht en is toch heel sterk. En het is ook nog duurzaam...
Tencel is een merknaam van een garen die Lyocell heet. Tencel wordt gemaakt van eucalyptusbomen. Voor Tencel wordt het hout gehaald uit speciaal beheerde, duurzame bossen. De bomen worden gekapt, de bast wordt verwijderd, en dan worden de kale stammen in kleine stukjes gehakt. Al die snippers komen dan in een grote bak terecht samen met een chemische stof dat er voor zorgt dat de snippers oplossen en een vloeistof vormen.
Die vloeistof wordt vervolgens door een spinneret geperst, waardoor lange draden onstaan. Die draden worden vezels door ze weer door de chemische stof te halen en worden dan tot garen gesponnen.

De chemische producten die bij TENCEL worden gebruikt, kunnen vrijwel volledig (99,6%) opnieuw worden gebruikt; het komt dus niet bij het afval (of in de natuur) terecht. Het afvalwater dat wel vrijkomt, is onschadelijk. Bovendien komt de oorspronkelijke grondstof, hout, uit een verantwoord beheerd bos met FSC keurmerk dat staat voor verantwoord bosbeheer.
Voor een mooi en egaal uiterlijk dienen vezels altijd gebleekt te worden. Voor Tencel is een proces van volledig chloorvrij bleken ontwikkeld. Aan het unieke productieproces werd de Europese Prijs voor het Milieu toegekend door de Europese Unie.